Cachopu
CRISTIAN GALVÁ
Restaurante El Palacio
Cachopu
ELLABORACIÓN DEL CACHOPU
Estendemos el filete de xata y ponemos encima: el xamón, el quesu, les setes, el pimientu y l’espárragu. Doblamos el filete pela metá, mirando que los ingredientes queden dientro. Rebozamos con fariña, güevu y pan rallao per esti orde. Frímos n’aceite a fueu medio-alto hasta que’l rebozáu tea doráu.
ELLABORACIÓN DE LA SALSA
Doramos les serugues d’ayu nel aceite d’oliva y añadimos les setes a fueu medio. Cuando tean feches amestamos los 400 mll de nata llíquido y llevámoslo al puntu d’ebullición, añadimos el sal, la pimienta y l’avecrem y revolvemos despacín mientres reduz. Reservamos.
Pa emplatar, ponemos el cachopu con una capa de salsa percima y acompañámoslu con unes patates frites.
INGREDIENTES (PAL CACHOPU)
– 200 grs Filete de xata Asturiana
– 50 grs Xamón serrano
– 50 grs Quesu d’Ozcos de barra
– 50 grs Setes 50
– 2 Pimientos del piquillo
– 2 Espárragos
– Fariña
– Güevu
– Pan rallao
INGREDIENTES (PA LA SALSA)
– 2 serugues d’ayu
– 100 grs de setes
– 400 ml de nata líquido
– 3 cuyaraes d’aceite d’oliva
– 1/4 de pastilla d’avecrem de pitu
– Pimienta blanco
– Sal