XIXÓN A LA CARTA

Recetes tradicionales.

Vamos metenos en fariña y comprometémonos a sirvir cada día una receta de dalgo rico que nos van presentar chefs de restaurantes de la ciudá. En Xixón sabemos comer porque sabemos cocinar, y por eso queremos ufrir un homenaxe a los y les grandes profesionales de la restauración que tenemos na ciudá. La hostelería de Xixón, como la del restu del país, ta sufriendo un golpe mui duru y dende equí, animámosvos a visitalos y visitales en saliendo d’esta. Y hasta que podamos sentanos na so mesa, estos y estes chefs van colase nes nuestres cocines pa compartir los sos meyores y más ricos secretos: les sos recetes.

Ensalada de xarda n’escabeche «el Filandón»

ALFREDO FELIZ TUYA

Nachos Arde Lvcvs

ROSA, ANABEL, LUIS Y PABLO

Cazuela de pexe y mariscu

JUAN FRANCISCO FERNÁNDEZ

Ensalada de bacaláu y verdures escabechaes

BERTA FERREIRA

Arroz con bugre… estilu Restallu

FERNANDO IGLESIAS Y PILAR ÁLVAREZ

Arroz con pitu caleya

ESTHER Y NACHO MANZANO

Paletilla corderu

ALEJANDRO GARCÍA, JOSÉ ALADRO Y JESÚS ALADRO

Tiradito de bacaláu

SERGIO FERNÁNDEZ

Rau de vaca al estilu cordobés (homenaxe al restaurante Caballo Rojo de Córdoba)

ISAAC ALONSO

Chipirones rellenos

CHARO BALLINA

Cachopu

CRISTIAN GALVÁ

Caldereta de pexe

ABDELGHEMI MASSAOUDI

Fish and chips de merluza del Cantábricu con salsa tártara

DAVID MARRÓN

Kokotxes de bacaláu

ALEJANDRO URRUTIA

Pizza de la casa

ISAAC ALONSO

Pixín en crema d’oricios

DOLORES SUÁREZ

Verdines con llangostinos

V. CRESPO Y ADRIANO GUEIJO

Raxo

PACO GÓMEZ

Manzana rellena de foie gras

JESÚS GONZÁLEZ

Tallarinos con ragú de xata

MARCELO EMED

Ravioli de panceta ibérica y centollu con arbeyos

LARA RODRÍGUEZ

Llombos de xarda con espárragos verdes

VÍCTOR RAMÓN ÁLVAREZ

Tarta de Quesu DOP Afuega’l Pitu

CARLOS CALLAU (DR. COCINAS)

Bacaláu a la portuguesa

ANTONIO MANUEL SOARES

Pitu Sobiñagu a la parrilla

JESÚS MARCOS GONZÁLEZ Y JOSÉ MESSIAS COSTA «MESSI»

Cabritu guisao

LOURDES OLIVEIRA

Empanada casera de bonitu

ÓSCAR MENÉNDEZ

Rollu de bonitu

NOELIA DÍAZ

Rulu de rabu de xatu con crema de patates panadera

JOSÉ MANUEL POLADURA, NOELIA SUÁREZ Y MARTA MONTEQUÍN

Cebolles rellenes de xata asturiana

MARI CARMEN MENÉNDEZ ACEBAL

Pixín en salsa de sidra

ANA ROSA FRANCO INGLESIAS

Merluza a la sidra

CARMEN MEANA

Riches al vapor

PABLO CIMADEVILLA FUENTE

Tiramisú

ROBERTO FICHERA

Arroz con amasueles

ADRIANA RIGINELLI

Pastel de morciella asturiana

NOELIA GARCÍA VALLE

Patates a la importancia y güevos rellenos al estilu de la güela Flora

VÍCTOR DOS REIS Y PABLO SÁNCHEZ

Tarta de quesu al estilu Zascandil

JOSÉ LUIS CAMACHO

Bacaláu con crema de piñones

Rosi Cristóbal Victorero

Rissotto de coneyu y setes

José Luis González

Saltiáu de pitu y cirueles al Oporto

MARIO MARTÍNEZ GRANJO

Calamares frescos en tinta

FERNANDO VIÑUELA

Quiche de setes con xamón

JAVIER MARCOS, FRANCISCO MARCOS Y MÓNICA HURTADO

Chopa a la sidra

ULISES GARCÍA

Lasaña de verdures

PILI RAMOS

Croquetes Casa Marcial

ESTHER Y NACHO MANZANO

SOSCRÍBETE AL NUESTRU NEWSLETTER

INFORMACIÓN SOBRE PROTEICIÓN DE DATOS

Acordies colo dimpuesto nos artículos 8.1 y 11 de la Llei Orgánica 3/2018, de 5 d’avientu, de Proteición de Datos personales y garantía de los derechos dixitales ( dende agora LLOPD) y los artículos 6 c) y 13 del Reglamentu européu 2016/679 de 27 d’abril pa la proteición de les persones físiques no que cinca al tratamientu de los datos personales y a la llibre circulación d’estos datos (dende agora RXPD), informamos que los sos datos personales vas ser utilizaos por Divertia Gijón S.A. namás cola finalidá exclusiva GIJÓN SE QUEDA EN CASA.

Pela so parte, Divertia gijón S.A. comprométese a : non usar los sos datos personales pa finalidaes distintes a les afitaes nel párrafu anterior; protexer, preservar y salvaguardar la confidencialidá, integridá y disponibilidá de los sos datos coles midíes téuniques, humanes y organizatives que precisen; consevar los sos datos personales namás el tiempu imprescindible qu’estableza la Llei; proceder a eliminalos, borralos o destruyilos en pasando’l tiempu de custodia llegal; y facilitar l’exerciciu de los sos derechos d’información, accesu, igua, supresión/olvidu, oposición, al traviés del Responsable de Proteición de Datos per aciu del corréu electrónicu, a: Divertia Gijón S.A., Cabrales 82, 33201 Gijón/Xixón, email: empresas@gijon.info